Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال محیط زیست گفت: استقرار نامناسب صنایع و خشکسالی تهدیدی برای هوای پاک و مطلوب شهرستان نیشابور به شمار می‌رود.

رشید خواسته در گفت‌وگو با خبرنگار برنا در نیشابور عنوان کرد: منظور از هوای پاک، هوای به دور از هر گونه آلودگی، دود، گرد و غبار است و هوایی که به سلامت گیاهان، حیوانات و انسان‌ها لطمه‌ای وارد نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نیشابور به دلیل موقعیت جغرافیایی و داشتن طبیعت بکر و بی‌نظیر دارای آب و هوای مطلوبی است اما متاسفانه در سال‌های اخیر سیاست‌گذاری غلط در استقرار نامناسب صنایع در نیشابور معضل اصلی زیست محیطی است و انواع آلودگی‌های محیط زیستی از جمله آلودگی هوا را در پی دارد.

خواسته افزود: علاوه بر این موضوع هر گونه فعالیتی که نظم طبیعت را بر هم بزند تاثیر بسزایی بر انواع آلودگی‌ها در محیط زیست دارد به طور مثال حفر چاه‌های آب غیر مجاز و مجاز بی‌شمار، باعث به وجود آمدن بحران آب شده است و همچنین سیاست‌گذاری اشتباه در کشت گیاهان، بحران آب را تشدید کرده است و همچنین پدیده خشکسالی که این خشکسالی‌ها در درجه اول بر روی درختان تاثیر می‌گذارند و باعث شیوع انواع آفت‌ها شده در نتیجه مجاری تصفیه هوا که همان درختان  هستند، عملکرد ضعیف‌تری پیدا می‌کنند.

رئیس هیأت مدیره سمن حامیان طبیعت نیشابور اظهار کرد: مورد دیگری که در این زمینه می‌توان بیان کرد استفاده همشهریان ما از خودروهاست. شهروندان باید حتما استانداردهای مسائل محیط زیستی را در این زمینه جدی بگیرند. همچنین فرهنگ سازی از طریق انواع روش‌های سمعی بصری و آموزش در تمامی مقاطع می‌تواند مثمر ثمر باشد.

وی گفت: استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی صنایع محیط زیستی و استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌های سطح شهرستان و بهره گیری از مقالات علمی تحقیقاتی دانشجویان و اساتید قطعأ تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی و پیشگیری از آلودگی‌ها دارد.

کنترل بیشتری بر روی صنایع آلاینده صورت گیرد

وی در ادامه تاکید کرد: کنترل بیشتر بر روی صنایع آلاینده مانند نیروگاه سیکل  ترکیبی، مجتمع فولاد و شهرک‌های صنعتی و سایر صنایع نیز می‌تواند مثمر ثمر باشد با توجه به اینکه نیشابور سومین شهر پر جمعیت شرق کشور است، نیاز به استقرار سامانه پایش کیفیت هوا احساس می‌شود در صورتی که در شرق کشور بیش از پنج شهر این سامانه را دارند، هنوز نیشابور متأسفانه این سامانه را مستقر نکرده است.

این فعال محیط زیست عنوان کرد: افزایش سطح جنگل و جنگل کاری صنعتی و گسترش صنعت سبز با توجه به پتانسیل‌هایی که داریم و همچنین زمین‌ها و منابع طبیعی موجود که در شهرستان وجود دارد، به راحتی می‌توان در این حوزه به جایگاه مطلوبی دست پیدا کرد.

وی بیان کرد: تمامی ارگان‌های دولتی و غیردولتی، به صورت مستقیم و غیر مستقیم در پاکیزگی هوا نقش مهمی دارند. اگر در ارگان‌ها به مبحث محیط زیست و توسعه پایدار توجه شود، به جرات می‌توان گفت بیش از ۵۰ درصد معضلات پیش رو قابل حل خواهند بود.

خواسته گفت: لزوم همکاری و همدلی بین دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در سطح شهرستان، می‌تواند به پیشرفت اهداف محیط زیستی ارگان‌های مختلف کمک کند. متاسفانه در سال‌های اخیر عدم توجه مدیریت برخی ارگان‌ها به محیط زیست و توسعه پایدار و نبود منابع انسانی و مالی کافی در برخی از ارگان‌های نظارتی و اجرایی، باعث شده که سطح کیفی آلاینده‌ها از گذشته بیشتر شود. امید است که در ادامه بتوان این مشکلات را با توجه بیشتر و همیاری جدی‌تر برطرف کرد. انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا گرد و غبار سلامت طبیعت زیست محیطی آلودگی هوا محیط زیست خشکسالی فرهنگ سازی استفاده از ظرفیت مقالات علمی فولاد جنگل صنعت منابع طبیعی توسعه پایدار مشکلات محیط زیستی محیط زیست ارگان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای شهر اهواز ناسالم و تعداد ۲۱ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اهواز با شاخص ۱۰۸، در وضعیت ناسالم (نارنجی) قرار دارد، در حالی که روز گذشته شهر مشهد در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

در همین راستا، شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای تبریز با شاخص ۶۱، اصفهان با شاخص ۶۴، کرج با شاخص ۵۹، بوشهر با شاخص ۹۷، بیرجند با شاخص ۷۱، بجنورد با شاخص ۵۶، زنجان با شاخص ۸۷، سمنان با شاخص ۵۴، زاهدان با شاخص ۷۶، قم با شاخص ۶۰، سنندج با شاخص ۸۶، کرمان با شاخص ۶۲، کرمانشاه با شاخص ۷۵، یاسوج با شاخص ۶۴، اراک با شاخص ۶۲ و همدان با شاخص ۵۵، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد. اما روز گذشته شهرهای بجنورد، زنجان، زاهدان، سنندج، کرمان، اراک در موقعیت هوای سالم (زرد) بودند.

قابل توجه است که دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در شهرهای ارومیه با شاخص ۳۱، اردبیل با شاخص ۳۲، تهران با شاخص ۴۸، شهرکرد با شاخص ۲۲، مشهد با شاخص ۵۰، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته پانزدهم اردیبهشت شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل، اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، بیرجند، اهواز، سمنان، زاهدان، قم، کرمانشاه، یاسوج و همدان در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، به طوری که روز گذشته کلانشهرهای ایلام، شهرکرد، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش)، ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، پنج شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده ثبت شدند، در حالی که روز گذشته یک شهر ناسالم (نارنجی)، شش شهر سالم (زرد)، تعداد ۱۵ شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750798

دیگر خبرها

  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی